Illa flotant amb crema de pastís
Característiques:
· Per a 4 persones
· Postres
· 40-60 min
· Nivell difícil
Ingredients:
1. 5 clares d'ou
2. 1/2 cullerada d'àcid tàrtric (Opcional)
3. 1/2 cuclleradeta de sal
4. 1/2 tassa de sucre
5. 5 rovells d'ou
6. 3/4 tassa de sucre
7. 2 culleradetes de farina de blat de moro
8. 175 gr. de xocolata fondant
9. 3 tasses de llet
10. Vainilla
Preparació:
1. Escalfar el forn a 180º
2. Batre les clares a punt de neu juntament amb la sal i el cremor, i anar agregant el sucre progressivament. Posar la barreja en una budinera greixada i ficar al forn. Coure 5 minuts a foc fort i després apagar el foc. Deixar-la dintre del forn fins que es refredi.
3. Per a la crema, posar en un cassó els rovells, el sucre, la farina de blat de moro, la xocolata i la llet. Barrejar bé. Regirar constantment amb batidor de varetes sobre el foc fins que la preparació bulli i espesseixi.
4. Passar per un colador i perfumar amb la vainilla. Servir la crema amb una illa de merenga cuita damunt, decorar amb ametlles o pinyons torrats.